Haszonjárműben nagyok vagyunk!

Stratégia váltás az Eurotrade Kft-nél


Jövőbemutató irányzatot képvisel az Eurotrade Kft, ugyanis a BYD Electric Bus & Truck Hungary Kft-vel karöltve meghódítják a magyaroszági elektromos jármű piacot. Az e-busz, e-teherautó és e-furgon piaci bevezetésének a nulladik kilométerkövét tette le az Eurotrade Kft. a Kisigmándon rendezett szakmai napján.

A stratégia váltás okai és háttere

A jövőre 30 éves járműértékesítéssel foglalkozó vállalat a több mint 8500 db belsőégésű motorral szerelt jármű értékesítésével kimagasló piaci és szakmai tapasztalattal rendelkezik. A kerek évfordulóval együtt stratégiaváltásról is beszélhetünk, hiszen előtérbe kerül a megújuló energiatermelés és az elektromos meghajtású járművek. A zöld energiatermelés piacára már korábban betette a lábát a cégcsoport, ugyanis 2 átadott és 2 építés alatt álló naperművekkel kb. 5000 háztartás energiaigényét elégíti ki évente. Az Eurotrade cégcsoport tagjainál több mint 100 MW kapacitású BYD napelemekkel szerelt naperőműpark építése és fejlesztése folyik jelenleg is. Az elektromos buszok és teherautók piaci szegmensére pedig a november 6-7-én megtartott e-Truck & e-Bus Piacbevezető Szakmai Napokkal alapozta meg a BYD elektromos teherautók és buszok jövőjét.

 

BYD e-járművek

A BYD márka már többek számára ismerős lehet, hiszen 2017 áprilisában nyitotta meg a komáromi busz gyárát. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a BYD világszerte a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik az elektromos autók gyártása terén immár egymást követő négy évben (2015, 2016, 2017, 2018). Amennyiben koncentrálunk az e-teherautók és e-buszok portfoliójára azt látjuk, hogy a BYD egymaga több ilyen elektromos eszközt gyárt, mint az összes többi piaci szereplő együttvéve. A kínai márka széles termékkínálata és a magyarországi képviselete alapozta meg az Eurotrade Kft-vel való közös együttműködést. A BYD busz portfóliójában szerepel 8,7 m, 18 m, 12 m, 10,2 m Double Decker, 12 m Coach és 12 m Airport járművek. Az Európába szánt modellek közt szerepel a T3 elektromos kisteherautó, speciális elektromos konténer szállító vontató, T6 elektromos 7,5 tonnás jármű és T8 elektromos 18 tonnás közúti teherautó.

 

Az Eurotrade Kft. e-Truck & e-Bus piacbevezető szakmai napján 2 db K9 típusú 12 méteres autóbuszt mutattak be sajtó és az önkormányzati szektor képviselőinek. Európában itt volt látható és tesztelhető először a T3 típusú 2 620 kg összgördülő tömegű elektromos hajtású zárt furgon, valamint a T6 típusú 7 490 kg összgördülő tömegű elektromos hajtású dobozos felépítménnyel szerelt teherautó.

A bemutatott T3 kisteherautó legfőbb erénye a teljes terhelés melletti 300 km futásteljesítmény egy töltéssel. A töltési idő 1.5 óra és a rátöltés nem csökkenti az NMC akkumulátor élettartamát. A furgon terhelhetősége is egyedülálló a maga nemében, ugyanis a 3.5 m3-es raktérbe 920 kg súlyú árut lehet pakolni. További műszaki paraméterek a http://eurotrade.hu/byd-tehergepkocsi/ oldalon megtalálhatóak. A T3 elektromos furgon 2020 első felétől rendelhető az Eurotrade Kft. kínálatából.

Az európai premier másik különlegessége a teljesen elektromos 7,5 tonnás dobozos felépítménnyel rendelkező BYD T6 teherautó. Az alvázas kivitel terhelhetősége: 4 090 kg. A jármű hatótávja szintén egyedinek számít, hiszen teljes terhelés mellett 240 km-t lehet vele megtenni egy töltéssel. A töltési idő valamivel több, mint másfél órát vesz igénybe és szintén hosszú élettartamú NMC lítium akkumulátorokkal van felszerelve. További műszaki paraméterek a http://eurotrade.hu/byd-tehergepkocsi/ oldalon megtalálhatóak. A T6 elektromos teherautó jelenleg változtatásokon esik át, ugyanis új fülkét kap a jármű, amely így 2020 harmadik negyedévétől lesz rendelhető, aminek a szállítását 2020 év végétől tudja teljesíteni az Eurotrade Kft.

A BYD kínálatában megtalálható 18 tonnás közúti teherautó jövőjét elsősorban a kommunális és hulladékkezelési szektorban látja az Eurotrade Kft. A városok légszennyezettségét és zajterhelését a hulladék szállító felépítménnyel szerelt teherautók jelentős mértékben csökkenteni tudják. A T8 elektromos 18 tonnás teherautó műszaki paramétereit a http://eurotrade.hu/byd-tehergepkocsi/ oldalon megtalálják az érdeklődők.

Az elektromos járművek piaci bevezetésének kiemelten fontos eleme a pótalkatrész ellátás, garanciális és garancia időn túli szervizelés, szerviz oktatóbázis, javítástechnológiák elsajátítása valamint az összes vevőszolgálathoz tartozó tevékenység, amelyeket az Eurotrade Kft. mind-mind teljesít.

 

Kapcsolat    • * Kötelezően kitöltendő mezők

Itt talál meg bennünket:

EUROTRADE M1 TRUCK CENTRUM

M1-es autópálya 85-ös - Komáromi- kijáró

GPS: N47.6733 - E18.0985
Cím: 2948 Kisigmánd, M1 Truck Centrum
Tel.: +36 34 556 655

EUROTRADE M0 TRUCK CENTRUM

M0-ás autópálya 60-as - kijáró

GPS: N47.5346 - E19.2481
Cím: 2143 Kistarcsa, Raktár krt. 1
Tel.: +36 28 552 316