Dakar 2023

Dakar 2023

Az IVECO nyerte a 2023-as Dakar Rally Race versenyt a Boss Machinery De Rooy IVECO és az Eurol De Rooy IVECO csapatokkal

Az IVECO a 45. Dakar Rally Race versenyen két új csapattal vett részt. A csapatok bebizonyították a járműveik teljesítményét, erejét és megbízhatóságát ugyanis két teherautóval is a dobogóra álltak az általános tabellán.

Janus van Kasteren jr a legjobb helyezéseket gyűjtötte a futam során, így megnyerte a világ legkeményebb versenyét. Szorosan mögötte Martin van den Brink a harmadik, Mitchel van den Brink pedig a negyedik helyen végzett.

Torino, 2023. január 16

Az év legjobban várt kalandja, a 45. Dakar Rally Race az IVECO új csapatainak sikerével zárult. A pilóták több mint 8500 km-t vezettek veszélyes terepen és hatalmas kiterjedésű homokdűnéken. Janus van Kasteren jr a negyedik Dakar-rali versenyén kamatoztatta tapasztalatait. Több dobogós helyezést ért el és a végső tabellán az első helyére állhatott. Őt a veterán pilóta és Dakar legena, Martin van den Brink követte, aki a harmadik helyet foglalhatta el. Fia és csapattársa, Mitchel van den Brink lenyűgözően versenyzett, több második helyet begyűjtött, és a 6. szakaszban elért első helyezésével a verseny legfiatalabb győztes lett. A Dakar Rally-t pedig negyedik helyezéssel zárta.

A két csapat repülőrajtot kapott a prológon, kiváló helyeket biztosítva az 1. szakasz rajtrácsán a speciálisan FPT Industrial által tervezett Cursor 13 motorral hajtott IVECO Powerstar teherautóikkal. Sajnos Vick Versteijnennek a verseny 4. napján vissza kellett vonulnia. A legénység három tagja folytatta a küzdelmet a sivatagi hőséggel és esővel, hogy a raliverseny minden szakaszában dobogós helyezést érjenek el.

Fabio Santiago, az IVECO Truck üzletágának marketing és termékmenedzsment vezetője kijelentette: „Nagyon elégedettek vagyunk a csapataink és az IVECO Powerstar teherautóink által elért eredményekkel, bár a győzelmet szomorúság övezi a kilencedik szakaszban történtek miatt: először és mindenekelőtt, szolidaritásunk minden érintett felé irányul. Mindazonáltal hálánkat kell kifejeznünk a pilótáinknak, akik a maximumot hozták ki magukból, járműveikből, és fantasztikus teljesítményt nyújtottak a legkeményebb szaúd-arábiai Dakar-raliban. Nagyon büszkék vagyunk minden csapatunkra, akik keményen és elszántan vállalták ezt a kihívást, és teherautóikkal kitűnő teljesítményt nyújtottak.”

 

HELYEZÉSEK – DAKAR 2023

Janus van Kasteren jr. – Győztes

Martin van den Brink – Harmadik hely

Mitchel van den Brink – Negyedik hely

 

EUROL TEAM DE ROOY IVECO LEGÉNYSÉG

#511 – Mitchel van den Brink, Moises Torrallardona, Jarno Van De Pol

#506 – Martin van den Brink, Rijk Mouw, Erik Kofman.

 

BOSS MACHINERY TEAM DE ROOY IVECO LEGÉNYSÉG

#502 – Janus van Kasteren jr, Marcel Snijders, Darek Rodewald.

#504 – Vick Versteijnen, Teun Van Dal, Andreas Van Der Sande.

 

Sajtótájékoztató (EN)

 

 
 
 
 

Share this post

(+36)34/556-655