Adni jó

Közel 30 millió forint értékű egészségügyi felszerelést kapott a Magyar Református Szeretetszolgálat

Közel 30 millió forint értékben ajánlott fel a koronavírus elleni védekezéshez szükséges egészségügyi felszereléseket az Eurotrade Kft. Az infravörös elektromos hőmérőkből és FFP2-es maszkokból álló segélycsomagot a Magyar Református Szeretetszolgálat juttatja el a kedvezményezett intézmények számára.

Közel 30 millió forint értékben juttat el adományokat a Magyar Református Szeretetszolgálat a Kárpát-medencében működő szociális intézmények számára, hogy ezzel segítse a koronavírus elleni védekezést. Az 500 db infravörös elektromos hőmérőt és 40.000 db FFP2-es maszkot az Eurotrade Kft. ajánlotta fel a Magyar Református Szeretetszolgálat részére.

„A koronavírus harmadik hulláma lecsengőben van és az élet szép lassan visszatérhet a régi kerékvágásba. Az egészségügyi és szociális intézmények számára ugyanakkor továbbra is fontos, hogy rendelkezésre álljanak a koronavírus elleni védekezéshez szükséges eszközök, hiszen a biztonság, az óvatosság továbbra is létfontosságú. Úgy gondolom, hogy az Eurotrade nagyszabású felajánlása valódi segítséget jelent majd a hazai és határon túli szociális intézményekben dolgozók számára.” – hívta fel a figyelmet Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója a szervezet székházában tartott nyilvános adományátadón csütörtökön.

„Tavaly kora tavasszal a kényszerűség szülte, hogy a több, mint 25 éves múltra visszatekintő kínai import műszaki termékekből álló termékportfóliónkat a védőfelszerelésekkel is bővítettük. Ebből adódóan lehetőségünk nyílt arra, hogy jelentős mennyiségű és értékű adományokkal segítsük az adományokat fogadni tudó és azokat a rászorulókhoz eljuttatni képes szervezeteket és intézményeket.  Ennek a programnak a keretében eddig közel 70 millió forint értékben adományoztunk védőfelszereléseket a Magyarországi Református Egyház intézményeinek, (elsősorban a Református Szeretetszolgálatnak) a Johannita Lovagrendnek, a Tatabányai Szent Borbála Kórháznak és más intézményeknek is. A pandémia a társaság gazdasági tevékenységére is jelentős hatással volt, mert a forgalmunk közel a felére esett, de örömmel tettünk eleget keresztyén felebaráti kötelességünknek ebben a rendkívüli helyzetben, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten” – említette meg Szücs Attila az Eurotrade Kft ügyvezető tulajdonosa az átadón, cégük üzletpolitikájával kapcsolatban.

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

(+36) 34/556-642 Webshop