33 éve az Önök szolgálatában

33 éve az Önök szolgálatában

A fenti mottóval tartott sajtótízórait a szakmai sajtó megjelent reprezentánsainak az Eurotrade Kft tulajdonos ügyvezetője a cégük központi telephelyén Kisigmándon. Az esemény vendége volt Knezsik István, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének és az Autós Nagykoalíciónak az Elnöke is.

A sajtóesemény megtartását egyrészt az motiválta, hogy Magyarország legrégebbi társas járműkereskedelmi vállalkozása elérte működésében a krisztusi kort, másrészt pedig szeptember 8-án, a vállalkozás központi telephelyén megtartandó IVECO szakmai nap előtt bemutatták a sajtó megjelent képviselőinek az IVECO tehergépkocsik legújabb modelljeit.

Az esemény az elmúlt évek, illetve 2023. I-VIII. hónapok forgalomba helyezési adatainak értékelésével kezdődött. Knezsik István kifejtette, hogy a járműgyártás kilábalása a jelenlegi helyzetből csak évek múlva várható és az egyre emelkedő árszint a gazdaság stagnálásával nem hozza meg a vásárlási kedvet sem a magánszemélyeknek, sem a vállalkozásoknak. Egyre jobban látszik, hogy az elektromobilitásra történő erőltetett átállás 2035-re meghirdetett Úniós programját nehéz lesz tartani, ezt tükrözik az egyes nagy gyártók részéről érkező jelzések is. Nehéz azt megmondani, hogy mi lesz a mobilitás jövője – várhatóan a következő évtizedek a személygépjárművek tekintetében a teljesen elektromos járművek használatának irányába tolódik el, de kisebb növekedési intenzitással, mint jelenleg – de nagyon fontos, hogy pozitívan viszonyuljunk a járművekhez, ne csak egy szennyezőforrást lássunk benne. Szintén fontosnak tartotta, hogy a fiatal generációkkal is megszerettessük a járműveket, mert nem lesz szakember-utánpótlás.

Szücs Attila az Eurotrade Kft ügyvezetője tájékoztatójában ismertette, hogy az Eurotrade Kft legnagyobb feladata jelenleg a nemrég az IVECO-val aláírt importőri szerződés elvárásainak való megfelelés. A cég ez évi üzleti számai nem rosszak, de az építőipari szegmens alulteljesítése rányomja a bélyegét az cég által forgalomba helyezett új járművek darabszámaira. Mivel az ügyvezető vélekedése szerint egy éves távlatban nem várható a kereslet lényeges növekedése, ezért erőteljesebb piaci jelenlétben és az ügyfelek igényeinek proaktív kielégítésében kell keresni a megoldásokat az értékesítés volumenének növelése érdekében.

A következő generáció képviselőjeként ifj. Szücs Attila, – az Eurotrade Kft IVECO márka igazgatója – ezt követően ismertette és bemutatta az IVECO járműújdonságokat, amelyeket a sajtó munkatársai a helyszínen ki is próbálhattak. A helyszíni tapasztalatok alapján a sajtó munkatársai közül többen is jelezték, hogy részt fognak venni a lényegesen színesebb, workshopokkal és bemutatókkal bővített szeptember 8-i partnertalálkozón is. ( www.eurotrade.hu/ugyfeltalalkozo )

Share this post

(+36)34/556-655