Az Iveco Group és a Nikola Corporation új partnerségi szakaszba lép

Nikola

Az Iveco Group és a Nikola Corporation új partnerségi szakaszba lép

Az Iveco Group és a Nikola Corporation új partnerségi szakaszba lép; Az Iveco Group átveszi a JV tulajdonjogát

Torino, Olaszország, május 9. / Phoenix, AZ, USA, 2023. május 8. Iveco Group N.V. (MI: IVG) és Nikola Corporation (NASDAQ: Az NKLA) ma bejelentette, hogy izgatottan várják 2019-ben kezdődött partnerségük új szakaszát, amely eddig minden mérföldkövet teljesített annak érdekében, hogy kiaknázza a meglévő tudásanyagot, a zéró kibocsátású nehéz tehergépjárművek (8. osztály) bevezetéséhez Észak-Amerikában és Európában.

A két vállalat a Covid-19 és az ellátási lánc kihívásai ellenére egyenletes ütemben dolgozott közösen, hogy elérje az előző szakasz eredményeit, és piacra dobta az akkumulátoros elektromos járműveket (BEV) és az üzemanyagcellás elektromos járműveket (FCEV) regionális és hosszú távú fuvarozásra.

Most minkét vállalat arra törekszik, hogy a nagy teherbírású szállításra összpontosítson. Az Iveco Csoport Európára koncentrál saját akkumulátoros elektromos és üzemanyagcellás elektromos teherautóinak továbbfejlesztése és kereskedelmi forgalomba hozatala érdekében, amely magában foglalja a GATE finanszírozási üzleti modelljének bevezetését, a Nikola pedig Észak-Amerikára összpontosítja tevékenységét, ügyfelei integrált megközelítésével, amely BEV, FCEV és hidrogén infrastruktúrát kínál HYLA márkáján keresztül.

Az Iveco Group átveszi a németországi Ulmban működő vegyesvállalat teljes tulajdonjogát. Ezenkívül az Iveco Group engedélyt kap arra, hogy szabadon hozzáférjen és folytassa a járművezérlő szoftverek fejlesztését a közösen fejlesztett BEV és FCEV számára. Nikola megkapja az Iveco Csoport-tól az IVECO S-Way technológiai licencet Észak-Amerikára és a kapcsolódó alkatrészek szállítására.

Ezeken kívül közös tulajdonjogot szereznek az 1. generációs eAxles szellemi tulajdonában, amely technológiát az Iveco Group hajtáslánc-márkájával, az FPT Industrial-nal közösen fejlesztettek ki.

Az Iveco Group az együttműködés új szakaszához kapcsolódó tőkekiadást a rendelkezésre álló likviditása révén fedezi, a fent említett tételeket részben készpénzben (35 millió USD), részben Nikola részvényekben (20 millió részvény) vásárolja meg. A negatív készpénzhatás ellenére az Iveco Group előrejelzése szerint a cash flow generálásával elnyeli azt, ezért ez nem változtat a 2023-as cash flow-célon; és jelentős mennyiségű Nikola részvényt is megtart majd.

Az Iveco Group és a Nikola továbbra is ugyanazon végső cél érdekében fog dolgozni: vezető szerepet szeretnének betölteni az elektromobilitás jövőjében.

A fent említett rendelkezések az összes vonatkozó hatósági jóváhagyástól és végleges megállapodások előkészítésétől függenek, a társaságok közötti kötelező szerződési feltételek teljesebb végrehajtása érdekében.

Share this post

(+36)34/556-655