BYD szállíthat akkumulátorokat a Teslának

BYD szállíthat akkumulátorokat a Teslának

A BYD, a Warren Buffett által támogatott autógyártó arra készül, hogy saját akkumulátorait értékesítse a Teslának – mondta a kínai vállalat egyik vezetője az állami médiának.

“Jó barátok vagyunk Elon Muskkal, és arra készülünk, hogy akkumulátorokat szállítsunk a Teslának” – mondta Lian Yu-bo, a BYD ügyvezető alelnöke a CGTN állami televízióval készített rövid videóban, amelyet szerdán tettek közzé.

Bár már régóta folynak a találgatások arról, hogy a BYD valószínűleg akkumulátor-szállítási megállapodást köt a világ legnagyobb elektromosautó-gyártójával, egyik fél sem erősítette meg a tárgyalásokat.

A Tesla, amely saját akkumulátorokat is gyárt, a Contemporary Amperex Technology-t (CATL), az LG Energy Solutiont, és a Panasonicot is a beszállítói között tudhatja.

A BYD hongkongi tőzsdén jegyzett részvényei, amelyek idén közel 13 százalékkal emelkedtek, 4,1 százalékot ugrottak a hír megjelense után.

A CATL, a világ legnagyobb akkumulátorgyártója ezzel szemben 7,2 százalékot zuhant.

A Tesla megrendelései nagy sikert jelentenének a BYD, Kína egyik legnagyobb autógyártója számára. A vállalat májusi eladásai a vártnál erősebbek voltak, különösen a kínai járványhelyzet fényében. Az elemzők a BYD “magasabb szintű vertikális integrációjának és jobb ellátási lánc menedzsmentjének” tulajdonítják az eredményt.

A BYD, amelynek célja, hogy közvetlenebbül részt vegyen a lítium bányászatában, amely az elektromos autók akkumulátoraihoz nélkülözhetetlen nyersanyag, az év elején ígéretet tett arra, hogy felhagy a kizárólag fosszilis tüzelőanyaggal működő autók gyártásával.

A CATL a Teslát tartja a legnagyobb ügyfelének, amely mintegy 13 milliárd jüant, azaz az akkumulátorokkal foglalkozó részleg árbevételének 15 százalékát termeli. Az elmúlt hónapokban a vállalat a nyersanyagárak emelkedésével küzdött, és piaci erőfölényét arra használta fel, hogy az emelkedő költségeket áthárítsa az ügyfelekre, köztük a Teslára, a Niora, és az Xpengre.

 

 

BYD teherautó kínálatunk ITT található

 

Forrás: Portfolio.hu

Share this post

(+36)34/556-655