BYD újdonságok az IAA Transportation 2024 kiállításon

BYD újdonságok az IAA Transportation 2024 kiállításon

A kínai gyár európai portfóliójának két hiánypótló haszonjármű modelljét is bemutatja a nemzetközi hannoveri kiállításon szeptemberben.

A kínai gyár új típusú haszonjárműve debütál a hannoveri IAA Transportation 2024 nemzetközi kiállításon. Az elektromos kishaszonjármű 3,5 tonnás kategóriába tartozik majd, amely a márkához hűen kimagasló hatótávval és modern akkutechnológiával fog bemutatkozni. A teljesen elektromos jármű különlegessége, hogy az előzetes információk szerint nagyobb terhelhetőséggel rendelkezik majd, mint a konkurens márkák egyazon kategórián belüli terméke. A BYD truck üzletág európai kínálatában eddig a 2,4 tonnás furgon, a 7,5 tonnás és a 18 tonnás teherautó szerepelt, így a 3,5 tonnás jármű megjelenése a kimagasló terhelhetőséggel hiánypótló lesz a piacon.

Megújul a BYD portfólióból jól ismert kikötői vontató. A „Yard Tractor” új köntöst kap és EYT2.0 néven debütál az IAA kiállításon. Az eddigiekkel ellentétben, nem csak egy kivitelben lesz kapható a különleges vontató, hanem 2 változata is elérhető lesz. Az előzetes információk alapján különböző kapcsolási magasságú és vontatási kapacitású modellek kerülnek az európai régióba. Magyarországon az ilyen típusú járművek elsősorban a jelenleg épülő autógyárak és autóiparhoz kapcsolódó beszállító üzemek flottájában talál piacra. A fellelhető információk alapján a kikötői vontató mega pótkocsik húzására lesz optimalizálva, mert az autóiparban használatos gitterboxok szállítása a méretükből adódóan ilyen típusú és méretű félpótkocsikkal gazdaságos.

Share this post

(+36)34/556-655