Einride 200 db 8-as osztályú akkumulátoros elektromos teherautót vásárol a BYD-től

Einride 200 db 8-as osztályú akkumulátoros elektromos teherautót vásárol a BYD-től

Az Einride 200 db 8-as osztályú akkumulátoros elektromos teherautót vásárol a BYD-től, amelyeket a Saga technológiai platformjával az Egyesült Államokban telepítenek.

 

A BYD bejelentette, hogy a svéd teherfuvarozási technológiai vállalat, az Einride megvásárolta 200 darab 8TT típusú akkumulátoros elektromos teherautóját – ez a vállalat legnagyobb nehéz tehergépjármű eladása Ázsián kívül. A BYD elektromos teherautókat az Egyesült Államokban gyártják, és a következő 12 hónapban szállítják Einride-ba, hogy támogassák flottaügyfeleit az államban.

A BYD a „Build Your Dreams” kifejezés rövidítése. Ezt a mottót a kínai autógyártó követi 1995-ös alapítása óta. A BYD Auto, a BYD Co. Ltd. leányvállalata jövőre ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, mint az egyik legnagyobb autógyártó. gyártók Kínában. 2021-ben a BYD több mint 320 000 BEV-t gyártott, ami a SAIC után a második az országban.

Az egyedi „Blade” autóakkumulátorok mellett a BYD Auto elektromos autókat, buszokat, teherautókat, kerékpárokat és targoncákat fejleszt és gyárt – saját márkanévvel, valamint más gyártók, például a Toyota számára.

Az autógyártó új ügyfele most az Einride – egy 2016-ban alapított svéd teherszállítási technológiai vállalat, amely villamosított kereskedelmi mobilitási megoldásokat és autonóm, 8. osztályú teherautókat fejleszt. Először 2018-ban foglalkoztunk a cég indulásával, amikor bemutatta a T-Log-ot, egy autonóm, teljesen elektromos fakitermelő teherautót.

Ezt követte a Pod, egy hasonló, teljesen elektromos, vezető nélküli teherautó, amely még 2019-ben megkezdte a közúti tesztelést Svédországban, így az Einride lett az első cég, amelyik ilyen bravúrt hajtott végre az országban. A futurisztikus podokon kívül az Einride a Saga Platformmal ellátott E-Truckokat is kínálja, amelyek segítenek optimalizálni a flottákat és a logisztikát az ügyfelek számára.

Tavaly novemberben az Einride bejelentette, hogy szolgáltatásokat indít az Egyesült Államokban, hogy segítse az ország teherszállításának átmenetét. A BYD legújabb elektromos teherautó-vásárlásával most már tudjuk, mit fognak vezetni hamarosan az Einride amerikai flottaügyfelei.

forrás: electrek.co

BYD teherautó kínálatunk ITT található

 

Share this post

(+36)34/556-655