Hyundai – IVECO együttműködés

Hyundai – IVECO együttműködés

A Hyundai Motor Company bejelentette, hogy elektromos könnyű haszongépjárművet szállít az Iveco csoportnak Európában, saját Global eLCV platformján alapulva.

Torinó, Olaszország, 2024. február 1./ Szöul, Dél-Korea, 2024. február 1. – A Hyundai Motor Company és az Iveco Group (EXM: IVG) ma bejelentette, hogy szerződést kötött egy Iveco-márkájú elektromos könnyű haszongépjármű szállításáról Európába, a Hyundai Global eLCV platformján alapulva. Az új jármű csatlakozik az Iveco csoport elektromos könnyű haszongépjármű-kínálatához, az ikonikus IVECO Daily mellett.

A szállítási megállapodás aláírására a Hyundai Motor Company szöuli székhelyén került sor, az eseményen részt vett Jaehoon Chang, a Hyundai Motor Company elnök-vezérigazgatója, Ken Ramírez, a Hyundai Motor Company Globális Kereskedelmi Jármű- és Hidrogénüzleti vezérigazgató-helyettese, Gerrit Marx, az Iveco Group vezérigazgatója és Luca Sra, az Iveco Group Teherautó üzletágának elnöke.

A Hyundai Motor és az Iveco Group partnerségüket 2022 márciusában kezdték, azóta pedig konkrét eredményeket értek el hidrogénhajtású kereskedelmi járművek terén, beleértve az eDAILY FCEV közös fejlesztését és az E-WAY FCEV városi busz piaci bevezetését. Az új megállapodás nemcsak a partnerség kiterjesztését jelenti, hogy magában foglalja a környezetbarát paletta szélesebb választékát, hanem mindkét cég elkötelezettségét is hangsúlyozza a szénsemleges mobilitás és közlekedés felgyorsítása iránt.

Az IVECO-márkájú jármű lesz az első exportmodell, amely alkalmazza a Hyundai új Global all-electric Light Commercial Vehicle (eLCV) platformját, egy dedikált globális EV platformot, amelyet a GVW 2,5 tonnától 3,5 tonnáig terjedő tehergépjárművek számára terveztek. Az innovatív platform Hyundai legújabb technológiáját tartalmazza a következő generációs elektromos járművekhez, alacsony padlós kialakítással, amely lehetővé teszi a rakomány könnyebb betöltését és szállítását, kifejezetten a jövő elektromos járműveinek feltörekvő igényeihez igazítva.

A partnerség keretében a Hyundai gyártja és szállítja az IVECO-nak az alvázakat az európai piacra, az Iveco csoport pedig helyileg testre szabja és kizárólag saját értékesítési csatornáin keresztül forgalmazza járműveket. Az Iveco Group új terméke, amely a Hyundai Global eLCV platformján alapul, a tervek szerint a 2024. évi IAA Transportation kiállításon kerül bemutatásra, amelyet 2024. szeptember 16. és 22. között tartanak Hannoverben, Németországban.

Luca Sra, az Iveco Group Teherautó üzletágának elnöke, azt mondta: „Az Iveco Group és a Hyundai Motor Company egyedi partnersége ismét jelentős lépést tesz előre. Az új teljesen elektromos jármű bevezetése különösen izgalmas az európai piac számára, ahol a városi és külvárosi szállítás és kiszállítás kritikus feladat a logisztikai üzemeltetők számára. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a megállapodás nemcsak erősíti termékkínálatunkat, hanem elmélyíti kapcsolatunkat a Hyundaival, megnyitva az utat a további közös projektek előtt, amelyek elősegítik a fenntartható társadalmat.”

“Örömmel bővítjük partnerségünk termékportfólióját az új, teljesen elektromos könnyű haszongépjárműplatformunk felhasználásával” – mondta Ken Ramírez, a Hyundai Motor Company Globális Kereskedelmi Jármű- és Hidrogénüzleti vezérigazgató-helyettese. “Azt hisszük, hogy a Global eLCV platformunk, párosítva az Iveco Group szakértelmével az európai piacon, átalakító erő lesz a könnyű haszongépjármű-piacon, hozzájárulva a szénsemleges jövő felgyorsításához Európában.”

 

A Hyundai Motor Company-ról:

Az 1967-ben alapított Hyundai Motor Company jelenleg több mint 200 országban van jelen, világszerte több mint 120 000 munkavállalójával, akik a világ valós mobilitási kihívásainak megoldására összpontosítanak. A “Progress for Humanity” márkavízió alapján a Hyundai Motor gyorsítja átalakulását a “Smart Mobility Solution Provider”-vé. A vállalat olyan fejlett technológiákba invesztál, mint a robotika és a Advanced Air Mobility (AAM), hogy forradalmi mobilitási megoldásokat hozzon létre, miközben az open innovation (nyílt innováció) felé halad, hogy bevezesse a jövő mobilitási szolgáltatásait. A fenntartható jövő érdekében a Hyundai továbbra is erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy bevezesse a szén-dioxid-kibocsátás nélküli járműveket, korszerű hidrogénüzemű üzemanyagcella- és elektromos járműtechnológiával felszerelve.

További információk a Hyundai Motorról és termékeiről megtalálhatók itt: Hyundai Motor weboldal vagy a Hírközpont.

 

Az Iveco Group N.V. (EXM: IVG) az egyedi embereket és márkákat foglalja magában, amelyek hajtják az üzletedet és küldetését egy fenntarthatóbb társadalom felé. A nyolc márka mindegyike meghatározó szerepet játszik a saját iparágában: az IVECO, amely tervez, gyárt és értékesít nehéz, közepes és könnyű tehergépjárműveket; az FPT Industrial, globális vezető a különféle haladó hajtáslánc-technológiák terén a mezőgazdaság, az építőipar, a tengeri, az energiatermelés és a kereskedelmi járművek szektorában; az IVECO BUS és a HEULIEZ, tömegközlekedési és prémium busz- és autóbusz-márkák; az IDV, különlegesen specializált védelmi és polgári védelmi felszerelések; az ASTRA, a nagy méretű, nehéz dömpereken és építőipari járműveken belül vezető szerepet játszik; a MAGIRUS, az iparág által elismert tűzoltó jármű- és berendezés-gyártó; valamint az IVECO CAPITAL, amely mindezt támogatja pénzügyi eszközökkel. Az Iveco Group több mint 35 000 embert foglalkoztat világszerte, 20 ipari telephelyet és 29 kutató-fejlesztő központot működtet. További információk elérhetők a cég weboldalán.

 

Forrás: IVECO

 

Share this post

(+36)34/556-655