IVECO eDaily több mint 153 tonnát vontat

IVECO eDaily több mint 153 tonnát vontat

Az IVECO eDaily több mint 153 tonnát vontat, hogy megszerezze a GUINNESS WORLD RECORDS™ címet a „legnehezebb elektromos kisteherautó által vontatott tömegért”

 

Az eDaily, a 3,5 tonnás, teljesen elektromos IVECO kishaszonjármű kitágítja a teljesítmény határait, demonstrálva erejét és robusztusságát

 

Torino, 2023. július 3

 

A teljesen elektromos kishaszonjármű, az IVECO eDaily – a maga 3,5 tonnás furgonos változatában – megszerezte a hivatalos GUINNESS WORLD RECORDS™ címet a „legnehezebb elektromos kisteherautó által vontatott tömeg” kategóriában.

 

Az IVECO eDaily kategóriaelső, 3,5 tonnás vontatási kapacitásáról és erős teherautó-alapú alvázáról ismert, a furgon robusztus mérnöki konstrukciója pedig egy hivatalos GUINNESS WORLD RECORDS™ könyvvel beerősíti helyét a történelemkönyvekben.

 

A hihetetlen, 153,58 tonnát húzó, szériagyártású elektromos jármű ma már világszerte elismert széleskörű képességeiről. Valójában ez az eredmény felülmúlja az összkerékhajtású elektromos autók rekordjait, ami lenyűgöző teljesítményt az eDaily 140 kW-os hátsókerék-hajtása 400 Nm nyomatékkal.

 

  1. június 20-án a rekordot döntõ eDailyt a hatalmas IVECO X-Way Strator teherautóhoz kapcsolták. Ezt a hatalmas gépet kifejezetten arra tervezték, hogy megbirkózzon a mozgó, akár 150 tonnás rakományokkal.

 

A teherautó pótkocsiját egy hatalmas, 50 tonnát meghaladó tömegű földmunkagép terhelte meg, amelyhez további hét tonna ballasztot adtak hozzá. Ezt követően egy teljesen megrakott IVECO X-Way 8×4 billenős teherautót csatlakoztattak a Strator pótkocsijához, majd egy reptéri tűzoltóautó fejezte be a 153 tonnás közúti szerelvényt.

 

Amint elkezdett mozogni, az eDaily egyenletesen haladt lefelé az előírt 100 láb kifutópályán, és átlépte a célvonalat a GUINNESS WORLD RECORDS™ felügyelői előtt, hogy megszerezze lenyűgöző elismerését. A kisteherautó „nagy teljesítményű” üzemmódját – amely alapfelszereltségként minden eDaily-hez felszerelve – a futás során használták, ami további teljesítményt biztosít a teljesen elektromos kisteherautó nehéz vontatási körülményei között. Nagy-Britannia jelenlegi legerősebb embere, Adam Bishop vezette az eDaily-t, és megdöntötte a világrekordot.

 

Fabio Santiago, az IVECO Truck Üzletág Marketing és Termékmenedzsment részlegének vezetője elmondta: „Az IVECO eDaily történelmet írt ezzel a lenyűgöző rekorddal, amely újabb bizonyítéka az erejének, tartósságának és kiemelkedő képességeinek. Büszkék vagyunk erre az eredményre, mivel ez bizonyítja az eDaily azon képességét, hogy feszegesse a határokat, felülmúlja a hagyományos elektromos járműveket, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kompromisszumok nélkül hajtsák végre az energiaváltást.”

 

Az IVECO eDaily beírta magát az elektromos járművek történelmébe, és kiemeli a karosszéria előnyeit a vázon, valamint az elektromos motor azonnali nyomatékleadását. Az igényes vontatási feladatokat vállaló üzemeltetők biztosak lehetnek abban, hogy az eDaily több mint képes a hivatalos 3,5 tonnás vontatási kapacitására.

Videó: https://youtu.be/CCIaJoSnVog

 

Share this post

(+36)34/556-655