IVECO és a Plus Now

IVECO és a Plus Now

Az IVECO és a Plus Now automatizált teherautója közutakon Németországban

 

A Milestone szigorú tesztelési és érvényesítési folyamatot követ. A közúti tesztelés utat nyit a PlusDrive-kompatibilis IVECO S-Way gyártásához

 

Torino, Olaszország és Santa Clara, Kalifornia – 2023. július 6. – Az IVECO, az Iveco Group (MI:IVG) haszonjármű-márkája és a Plus ma bejelentette, hogy az IVECO S-Way teherautó PlusDrive-val, a Plus továbbfejlesztett vezető-segítő megoldásával van felszerelve. Nyílt autonómia platformja alapján megkezdte működését a németországi közutakon. A mérföldkő szigorú tesztelési és érvényesítési folyamatot követ, beleértve a kiterjedt, zárt pályás tesztelést, a korábban gyűjtött közúti adatok validálását, valamint a tesztvezetők mélyreható képzését a teherautó fejlett biztonsági funkcióiról. Ezen túlmenően a TÜV SÜD a biztonsági koncepció funkcionális biztonságát is tesztelte a közúton. A kiterjedt valós adatok gyűjtése és a közúti tesztelés e fontos szakasza során felkészíti az automata teherautót a jövőbeli iparosításra.

„Azáltal, hogy biztonságosabbá, egyszerűbbé és fenntarthatóbbá teszi a teherszállítást, az erőteljes mesterséges intelligencia-alapú prediktív biztonsági technológia új generációja, mint például a PlusDrive, segíthet csökkenteni a balesetek kockázatát, javítani az üzemanyag-fogyasztást, javítani a járművezetők megtartását és enyhíteni a teherautó-sofőrök hiányát Európa-szerte. Izgatottan várjuk, hogy beléphessünk a Plusszal kötött partnerségünk ebbe a következő szakaszba, és közúti teszteken valamint kereskedelmi műveleteken keresztül demonstráljuk a PlusDrive-val ellátott IVECO S-Way növekvő érettségét” – mondta Marco Liccardo, az Iveco csoport technológiai és digitális igazgatója.

A legmodernebb, mesterséges intelligencia-alapú autonóm vezetési szoftverrel és fejlett érzékelőkkel, köztük lidarokkal, radarokkal és kamerákkal felszerelt PlusDrive emberfeletti tájékozottságot biztosít a járművezetők számára a jármű környezetével kapcsolatban. A közúti tesztelés Németországban folytatódik a következő hónapokban, és kiterjed Ausztriára, Franciaországra, Olaszországra és Svájcra, így valós adatok gyűjthetők a régió különböző utairól és vezetési körülményekről. A tesztelés azt is bemutatja, hogy a PlusDrive biztonságosan és automatikusan képes kezelni a vezető által felügyelt manővereket, beleértve a sávközéppontosítást, a bezárásokat, a sávösszevonásokat, a vezető által kezdeményezett vagy a rendszer által javasolt sávváltásokat, a forgalmi dugók asszisztensét és a lökést.

Shawn Kerrigan, a Plus ügyvezető igazgatója és társalapítója a következőket nyilatkozta: „Büszkék vagyunk arra a kemény munkára, amelyet az Iveco és a Plus csapatok kifejtettek azért, hogy ezt az innovatív vezetési megoldást közutakon teszteljék. A világ legnagyobb flottái közül néhány már a PlusDrive-ot használja kereskedelmi áruszállításra. Minél előbb tudjuk ezt a kereskedelmi terméket több flotta számára elérhetővé tenni, annál nagyobb hatást érhetünk el.”

A PlusDrive által engedélyezett IVECO S-Way működés közbeni megtekintéséhez nézze meg a videót itt: https://youtu.be/JN-fJfGbNHI

 

Az IVECO-ról

Az IVECO az Iveco Group N.V. (MI: IVG) márka. Az IVECO könnyű, közepes és nehéz haszongépjárművek, terepjáró teherautók és járművek széles skáláját tervezi, gyártja és forgalmazza.

A márka széles termékkínálatában megtalálható a Daily, amely a 3,3-7,2 tonnás járművek szegmensét fedi le, a 6-19 tonnás Eurocargo, valamint a 16 tonna feletti nehéz szegmensben az IVECO WAY termékcsalád az on-road IVECO-val. S-WAY, az off-road IVECO T-WAY és az IVECO X-WAY.

 

Az IVECO közel 21 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte. Európában, Ázsiában, Afrikában, Óceániában és Latin-Amerikában 7 országban irányít gyártóüzemeket, ahol a legújabb fejlett technológiát alkalmazó járműveket gyárt. 4200 értékesítési és szervizpont több mint 160 országban garantálja a műszaki támogatást mindenhol, ahol egy IVECO jármű dolgozik.

További információ az IVECO-ról: www.iveco.com

 

Plusz-ról

A Plus a nagymértékben automatizált vezetési és teljesen autonóm vezetési megoldások globális szolgáltatója, amelynek központja a kaliforniai Szilícium-völgyben található. A Forbes Amerika egyik legjobb startup munkáltatójaként, a Fast Company pedig a világ egyik leginnovatívabb vállalataként emlegette, a Plus nyílt autonómiájú technológiai platformja már ma is megerősíti a kereskedelmi forgalomban lévő járműveket. Világszerte vezető járműgyártókkal, flottákkal és más technológiai vállalatokkal együttműködve a Plus segít biztonságosabbá, kényelmesebbé és fenntarthatóbbá tenni a vezetést. A Plus számos iparági díjat és kitüntetést kapott átalakuló technológiáiért és üzleti lendületéért a Fast Company, a Forbes, az Insider, a Consumer Electronics Show, az AUVSI és másoktól.

Share this post

(+36)34/556-655