IVECO és Metallica

IVECO és Metallica

IVECO multi-energy flottával kezdi meg a Metallica M72 világturné európai szakaszát

 

Az IVECO alacsony kibocsátású szállítást biztosít a turné számára földgázzal, akkumulátoros elektromos és megújuló dízelüzemű járműveivel. A flotta egy része a Shell alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagával fog üzemelni, amelyet az energiacég európai hálózata biztosít.

A Metallica ihlette speciális festés, amelyet az Iveco Group Centro Stile tervezett, egy korlátozott szériás, 72 nehéz teherautóból álló sorozatot fog díszíteni, amely magas szintű felszereltséggel és funkciókkal rendelkezik.

Az IVECO elkötelezettségi tevékenységei, beleértve egy különleges versenyt, amely a sofőrök tehetségét mutatja be Metallica zenével, bemutatják a márka elkötelezettségét a teherautó-sofőrök elismerése és támogatása iránt.

Több mint 1400 jegyet különítettek el az ügyfelek és az Iveco Group alkalmazottai számára, hogy részt vehessenek a koncerteken és élvezhessék az egyedülálló IVECO VILLAGE élményt a különböző helyszíneken.

Torino, 2024. május 23.

 

Az IVECO készen áll, hogy csatlakozzon a Metallica M72 világturné európai szakaszához, amely része a tavaly novemberben Barcelonában bejelentett partnerségnek, az IVECO teljesen megújult termékcsaládjának bevezetése alkalmából. Az IVECO és a Metallica közösen csökkentik a CO2-kibocsátást és támogatják azokat a közösségeket, ahol a koncertek lesznek, közös elkötelezettségük révén a fenntartható cselekvések iránt. Az IVECO együttműködik a rock zenekarral, hogy alacsony kibocsátású szállítást biztosítson a turné 9 európai állomásán (München, Milánó, Bécs, Helsinki, Koppenhága, Oslo, Clisson, Varsó és Madrid), természetes gáz-, elektromos és megújuló dízelüzemű teherautókat és kisbuszokat biztosítva a Metallica személyzete és koncertfelszerelése logisztikájához. Egy üzemanyagcellás elektromos teherautó is csatlakozik a többenergiás flottához a turné utolsó szakaszaiban.

 

Az IVECO együttműködik a Shell-lel is, hogy feltöltse a járműveket a koncerthelyszínek felé vezető úton, az energiacég töltőállomás-hálózatára támaszkodva.

Luca Sra, az Iveco Group Truck Business Unit elnöke kijelentette: „Örömmel megyünk ‘down the highway’ a csodálatos Metallica-val. A Shell alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyag-megoldásaival működő alternatív meghajtású járműveink hozzájárulnak a zenekar szén-dioxid-lábnyomának csökkentéséhez az M72 turné európai dátumain. A speciális kiadású Metallica festéssel személyre szabott többenergiás flotta erőteljes nagykövetként fog működni a fenntartható szállítás érdekében, amikor áthalad Európa útjain és a koncerthelyszíneken.”

„Amikor először találkoztunk az Iveco Group-al, bemutatták nekünk ezt a projektet és jövőképüket a szállítás és a szén-dioxid-kibocsátás jövőjének megváltoztatására. Azonnal tudtuk, hogy a Metallica céljai egybeesnek az övéikkel, és felismerjük a hatalmas potenciált a CO2-kibocsátás csökkentésében a nehéz tehergépjárművek esetében. Partnerségünket 2024 májusában indítjuk, amikor az M72 világturné folytatódik Európában az IVECO földgáz-, elektromos és megújuló dízelüzemű járműveivel, amelyek városról városra szállítják felszerelésünket. Együtt képesek leszünk hozzájárulni az Iveco Group azon ígéretéhez, hogy 2040-re elérjük a nettó nulla szén-dioxid-kibocsátást. Milyen hihetetlen számunkra, hogy részei lehetünk ennek!” – kommentálta a Metallica.

„A Shell együttműködik az IVECO-val, hogy csökkentse az életciklus szállítási kibocsátásokat, és alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagokat biztosítson, mint például a Shell BioLNG és a Shell Renewable Diesel. Például a Shell BioLNG 100%-os CO2e* életciklus kibocsátás csökkentést kínál hűséges ügyfeleinek a B7 dízelhez képest” – kommentálta Janine Albrecht-Webb, a Shell európai közúti szállítási részlegének vezérigazgatója.

 

IVECO több energiát felhasználó flottája fenntartható innovációval támogatja a Metallica európai turnéját

A Metallica turné európai szakaszát támogató flotta 10 IVECO S-Way nehéz földgázüzemű járműből és 4 IVECO S-Way megújuló dízellel működő járműből áll, amelyek a zenekar felszerelését szállítják a Shell üzemanyaghálózatának segítségével. A többenergiás flottát egy konvoj egészíti ki további logisztikai és bemutató támogatás érdekében 2 IVECO S-eWay – az első teljesen elektromos nehéz teherautó, amelyet teljes egészében az IVECO gyárt -, 2 IVECO S-Way LNG és egy IVECO S-Way megújuló dízelüzemű járművel. Az IVECO S-eWay üzemanyagcellás jármű csatlakozik a konvojhoz a spanyol turné utolsó dátumaira.

A zenekar személyzetének szállítását eDaily kisbuszok és egy Evadys autóbusz biztosítja, az IVECO BUS testvérmárkától.

Az IVECO alternatív meghajtású járműveivel a Metallica jelentős előrelépést tesz a szén-dioxid-mentesítés felé vezető úton. A környezeti fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás az IVECO és a Metallica partnerségének közös alapja.

Az IVECO S-Way teherautók flottájának egy részét a Shell megújuló dízellel és Shell BioLNG-vel fogják üzemeltetni. Európában a Shell megújuló dízel akár 90%-kal kevesebb életciklus CO2e kibocsátást kínál a B7 dízelhez képest. A Shell BioLNG 100%-os CO2e életciklus kibocsátás csökkentést biztosít hűséges ügyfelei számára a B7 dízelhez képest. A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére összpontosító szállítmányozási cégek számára a Shell BioLNG azonnali, „drop-in” megoldást kínál az életciklus CO2e kibocsátás csökkentésére, mivel kémiai tulajdonságai lehetővé teszik az LNG-ről való váltást anélkül, hogy változtatni kellene az infrastruktúrán vagy a berendezéseken. A Shell emellett szállít majd Shell FuelSave Dieselt és Shell LNG-t, és az energiacég karbonkrediteket vásárol a nem elkerülhető vagy csökkenthető életciklus CO2e kibocsátásokra.

 

Az IVECO Metallica-ihlette flottája: lenyűgöző festés és limitált kiadású teherautók

Az Iveco Group Centro Stile lenyűgöző speciális festést tervezett az egész flottához, a Metallica 72 Seasons albumából merítve, amely az első 18 életév formáló tapasztalatait tárgyalja, amelyeket 72 növekedési és fejlődési évszakhoz hasonlítanak. Ez az egyedi festés egy elegáns fekete dizájnt mutat be élénk sárga kiemelésekkel, amelyek az album esztétikáját idézik. Különösen figyelemre méltó, hogy az első rács büszkén viseli a Metallica ikonikus logóját, szimbolizálva az IVECO és az ikonikus zenekar közötti partnerséget. Az év második felében egy limitált szériás, 72 csúcskategóriás nehéz teherautóból álló sorozat kerül piacra, amelyek exkluzív Metallica ihlette felszereltséggel lesznek ellátva, lehetőséget adva a rajongóknak, hogy részesüljenek ebben az együttműködésben.

 

Kamionsofőrök a középpontban egyedi elköteleződési tevékenységekkel

Az IVECO minden erőfeszítésének középpontjában a kamionsofőrök állnak, és ez tükröződik a Metallica-val való partnerségében is, amely elköteleződési tevékenységeket foglal magában a sofőrök főszereplőként való bemutatására. Egy különleges verseny felhívja a sofőröket, hogy küldjenek be videókat magukról, amint Metallica zenére előadnak, lehetőséget adva arra, hogy koncertjegyeket és fantasztikus nyereményeket nyerjenek. Végül a MY METALLICA TRUCK digitális eszköz lehetővé teszi a rajongók számára, hogy személyre szabott Metallica-témájú háttereket készítsenek fotóikkal, tökéletesen megoszthatók a közösségi médiában. Ezek a kezdeményezések az IVECO elkötelezettségét tükrözik a kamionsofőrök elismerése és támogatása iránt, összhangban a vezetőközpontú értékeivel.

 

Egy exkluzív Metallica koncertélmény különleges vendéglátással az IVECO Village-ben

A turné minden érintettjének bevonása érdekében a partnerség keretében több mint 1400 jegyet különítettek el az IVECO ügyfelei és partnerei, valamint az Iveco Group alkalmazottai számára, akiknek különleges versenyeken van lehetőségük jegyeket nyerni. Az IVECO barátai az IVECO Village-ben lesznek vendégül látva, egy egyedi vendéglátó területen, amelyet az ikonikus zenekar stílusa és színei díszítenek.

*CO₂e a szén-dioxid-egyenérték rövidítése, amely egy metrika, amely a különböző üvegházhatású gázok globális felmelegedési potenciáljának összehasonlítására szolgál.

 

SHELL: A Shell plc közvetlenül és közvetve tulajdonolt vállalatai külön jogi személyek. Ebben a sajtóközleményben a „Shell” kifejezést használjuk, amikor általánosan utalunk a Shell plc-re és leányvállalataira.

 

IVECO

Az IVECO az Iveco Group N.V. (EXM: IVG) márkája, amely könnyű, közepes és nehéz kereskedelmi járműveket, terepjáró teherautókat és bármilyen felépítményre alkalmas járműveket tervez, gyárt és forgalmaz.

Folyamatosan újít és bővíti termékportfólióját, hogy minden ügyfélnek a feladatához legjobban illeszkedő járművet biztosítsa. Teljes kínálata a vezető igényei köré épül, hogy kiváló élményt nyújtson, különös tekintettel a biztonságra és kényelemre. Az IVECO teljes szállítási megoldását továbbfejlesztik az előrehaladott digitális, kapcsolódás-alapú szolgáltatások, amelyek célja, hogy segítsék a flottatulajdonosokat a flottájuk hatékony üzemeltetésében.

Az IVECO dekarbonizációs stratégiáját több energiaforrásra épülő megközelítéssel valósítja meg, amely magában foglalja a bio-metán, az akkumulátoros elektromos és az üzemanyagcella-technológiák továbbfejlesztését.

Az IVECO 7 gyártóüzemmel és 8 kutatási és fejlesztési központtal rendelkezik. Több mint 3500 értékesítési és szervizponttal rendelkezik több mint 160 országban, amelyek technikai támogatást nyújtanak, bárhol is működik egy IVECO jármű.

Az IVECO a változás útját járja, miközben hajtja a szállítási ipar átalakulását, azzal az ambícióval, hogy a legmegbízhatóbb partner és teljes körű játékos legyen ügyfelei számára.

Share this post

(+36)34/556-655