Sailun – 20 év innováció és fejlődés

Sailun – 20 év innováció és fejlődés

 

Sailun – 20 év innováció és fejlődés

A Sailun csoportot 20 évvel ezelőtt alapították Kínában. A Sailun gumiabroncs technológiai és tesztelési platformjaként indult cégcsoport jelenleg a világ 20 legnagyobb gumiabroncs-gyártója közé tartozik (2021-ben a 17. helyen áll). A Sailun Group mintegy 13 000 embert foglalkoztat, köztük tudósokat, technikusokat és mérnököket. 300 szakember kutatja a jövő gumiabroncs-generációit és dolgozik együtt a Qingdao Tudományos és Technológiai Egyetemmel a folyamatosan fejlődés érdekében. A tervezőmérnökök minden új gumiabroncsnál minőségi gumiabroncsot fejlesztenek a számítógép, készítenek a szigorú tesztelés révén, amely megfelel az ügyfelek igényeinek – valamint a környezet és az erőforrások védelmének is. Akár a gördülés ellenállásának optimalizálása, a tartósság, a jobb üzemanyag-fogyasztás vagy hogy megfeleljen az elektromobilitás kihívásainak, ez mind az innovatív anyagokról és kompozitokról szól, amelyek sikeressé teszi a Sailun márkát a gyártók és a vásárlók körében egyaránt. A két évtized alatt felhalmozott know-how-val a teljes éves kapacitás a Sailun hét high-tech gyárában több mint 80 millió autó és teherautó gumiabroncs, valamint 160 000 tonna speciális abroncs: mezőgazdasági, ipari és OTR (Maxam márka által gyártott).

A gumiabroncsgyárak közül négy ilyen Észak-Kínában található (Qingdao, Dongying, Shenyang, Weifang), és két másik Vietnamban működik. Egy másik gyár a szomszédos Kambodzsában található. A nemzetközi piacok kiszolgálása érdekében a Sailun globális elosztóhálózattal és számos logisztikai központtal rendelkezik Északon Amerika, Európa, Ausztrália és Ázsia területén. A Sailun jelenleg mintegy hétmillió gumiabroncsot ad el évente az európai piacokon és a trend emelkedőben van. „Célunk, hogy okos alternatívává legyünk a bevett márkák helyett a, különösen itt Európában, ez különleges kihívást jelent a Sailun számára” – mondta Gareth Passmore. A cél az, hogy Európa-szerte megfeleljünk a piacok kihívásainak ebben a nagy és erős iparági versenyben, hogy még több prémium minőséget kínálhassunk vonzó áron, és hogy mindig az innovációra összpontosítson abroncskínálatunk fejlesztése. E célból a kínaiak a 2021. évi nettó nyereségnek több mint 30 %-át fektetik be abroncsaik továbbfejlesztésében. A Qingdao-i Tudományos és Műszaki Egyetemmel együtt, az abroncsgyártó folyamatosan kutat és „utat tör” az új termékek érdekében.

EcoPoint3 – az innovatív technológia új mércét állít fel az abroncsok világában

A mai gumiabroncsok igazi high-tech termékek. Sok ezer munkaóra van belefektetve, mielőtt a késztermék legördül a gyártósorról. A termeléshez vezető út mindig a kutatás és fejlesztés osztály különböző állomásain keresztül vezet. Ez vonatkozik az EcoPoint3 technológiára is, amelyet mindenben új Sailun gumiabroncs termékben használni fognak a jövőben. Az EcoPoint3 gumiabroncs-technológia fejlesztése majdnem egy egész évtizedet vett igénybe, míg készen állt a sorozatgyártásra. Ez idő alatt a Sailun összegyűjtötte exkluzív know-how-ját is számos együttműködési és fejlesztési partnerségéből. Ezen kívül a Sailun fejlesztői együtt dolgoztak a gyártókkal és az ügyfelekkel új koncepciókon azt kutatva, hogy mely követelményprofilok válnak be a gyakorlatban és a mindennapi életben szerte a világban. Hosszú éveken keresztül voltak kitéve a jelenlegi új EcoPoint3 technológiás abroncsok számtalan tesztnek és szimulációnak különféle vezetési helyzetekben.2011 végén a Sailun megalapította az EVE Gumikutató Intézetet Az Országos Gumi- és Abroncsmérnöki Technológiai Kutatóközpont kezdetét jelentette a mai EcoPoint3 technológiának.

Közel két év alapkutatás után. A folyadékfázisú keverés területén a Sailun 2013-ban hivatalosan is benyújtotta az elsőt a számos szabadalom közül. A következő évben a Sailun megkezdte a folyadékfázisú keverési technológia iparosítását. 2016 márciusában a “Tire Technology International” szakmai folyóirat először számolt be az akkori fejlesztési állapotról, és dicsérte a Sailun folyadékfázisú keverési technológiáját, amit ma EcoPoint3 technológiaként ismerünk, mint “folyékony arany”. 2018. áprilisban, a Sailun Group Dongying-i gyártósoráról legördült az első EcoPoint3-mal készült gumiabroncs. Az EcoPoint3 abroncs ezután 2019-ben debütált először az OE piacon járműveken a közép- és felsőkategóriás gumiabroncsok szegmensében. Ez a 245/70R17 abroncsméret volt, kizárólag a BAIC Off-Roader BJ40 City Edition modellekhez. Ugyanebben az évben a 205/55ZR16 méretű EcoPoint3 gumiabroncsot az IDIADA kiterjedt minőségügyii teszteknek vetették alá.

A szakértők tanúsítják az EcoPoint3 gumiabroncs meggyőző tulajdonságait a gördülési ellenállás tekintetében és a nedves tapadás területén. 2019 végén a Sailun gumiabroncsgyártó National Rubber & Tire Engineering Technology Research központja stratégiai együttműködésbe lép a személygépkocsik és teherautógyártó China FAW Group-al (személygépkocsik, közepes és nehéz buszok és teherautók), és új kutató-fejlesztő laboratóriumot hoztak létre. A közös cél a nagy teljesítményű gumiabroncsok bővítése és alkalmazása.

Sailun Ecopoint3A gumiabroncsok sorozatgyártása az új EcoPoint3 gumitechnológián alapult 2020 közepén 300 000 tonna célkapacitással. 2021 májusában tesztelték az EcoPoint3 abroncsokat az IDIADA nemzetközi tesztközpontban Spanyolországban, ahol a legmagasabb pontszámot érte el gördülési ellenállás és nedves tapadás területén, így elnyerte az EU gumiabroncs-címke A osztályú minőségi pecsétjét. 2021 végén a nemzetközileg független tesztelő, ellenőrző és tanúsító TÜV Rheinland cég közzétette az első teszteredményeket az üzemanyag-fogyasztásról, ahol a “Energy Saving Pioneer” díjat nyerte el a Sailun Group az új, zöld EcoPoint3 technológián alapuló gumiabroncs-generációja a kiváló üzemanyag-fogyasztási adataik miatt.

A jövőben a virtuális gumiabroncs-fejlesztés is fontos szerepet kap a Sailun-nál, különösen azért, mert óriási innovációs potenciált kínál – különösen az alternatív meghajtási formákhoz, például elektromobilitáshoz fejlesztendő gumiabroncsok terén.

Az új technológiával készült abroncsok a Sailun gyártmányait az élvonalba repítik teljesítmény és ellenállóképesség tekintetében.

Eddig személy és bizonyos targonca abroncsok esetében került bevezetésre az új technológia, de a közeljövőben elérhetőek lesznek a teherautóknál is.

Keressen minket! – www.eugumi.hu

 

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


(+36) 34/556-642 Webshop