Hamarosan megérkeznek a teljesen elektromos hajtású BYD tehergépkocsik Magyarországra!!!

BYD-etp-3-1 elektromos teherautó, E-truck, hátulról

Hamarosan megérkeznek a teljesen elektromos hajtású BYD tehergépkocsik Magyarországra!!!

Az Eurotrade Kft 31 éve a magyar haszongépjármű kereskedelem egyik meghatározó szereplője. A hazai piacon az egyik legrégebbi járműkereskedő vállalkozás úttörő szeretne lenni a tisztán elektromos hajtású járművekre alapozott, fenntartható fejlődést elősegítő árufuvarozás elterjesztésében is. Ennek érdekében hosszú előkészítő tárgyalások után tovább bővítették kapcsolataikat a kínai BYD cégcsoporttal és 2021.októberében disztribútori szerződést kötöttek a BYD által gyártott elektromos teherautók magyarországi forgalmazására.

 

BYD e-járművek

A BYD márka már többek számára ismerős lehet Magyarországon, hiszen a gyártó 2017 áprilisában nyitotta meg Komáromban az e-busz gyárát. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a BYD világszerte a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik az elektromos autók gyártása terén immár egymást követő négy évben (2015, 2016, 2017, 2018). Amennyiben az e-teherautók és e-buszok portfoliójára koncentrálunk, akkor azt látjuk, hogy a BYD egymaga több ilyen elektromos eszközt gyárt, mint a sorban utána következő cégek együttesen. A kínai márka széles termékkínálata az e-teherautók területén, valamint az Eurotrade Kft eddigi sikeres együttműködése a BYD elektromos autóbuszok vevőszolgálati hátterének kiépítésében és a BYD solar gyártmányainak hazai értékesítésében megalapozta a két cég kapcsolatainak további bővítését. A 2022-ben európai piacra bevezetni szánt modellek közt szerepel az ETP3 elektromos kisteherautó, ETM6 elektromos 7,5 tonnás teherautó alváz és a 18 tonnás összgördülő tömegű járműalváz is.

 

Az ETP3 kisteherautó legfőbb erénye a teljes terhelés melletti 275 km futásteljesítmény egy töltéssel. A töltési idő akár 1.5 óra is lehet DC töltővel. A furgon terhelhetősége is egyedülálló a maga nemében, ugyanis a 3.5 m3-es raktérbe 720 kg súlyú árut lehet pakolni.

A 7,5 tonna összgördülő tömegű ETM6 teherautó alváz terhelhetősége 3990 kg. A jármű hatótávja szintén egyedinek számít, hiszen teljes terhelés mellett 200 km-t lehet vele megtenni egy töltéssel. A töltési idő valamivel több, mint másfél órát vesz igénybe DC töltővel.

 

A BYD elektromos járművek piaci bevezetésének kiemelten fontos eleme a pótalkatrész ellátás, garanciális és garancia időn túli szervizelés, szerviz oktatóbázis, javítástechnológiák elsajátítása, valamint az összes vevőszolgálathoz tartozó tevékenység, amelyeket az Eurotrade Kft. mind-mind teljesít.

A BYD ETP3 furgon és a BYD ETM6 alváz decembertől előrendelhető az Eurtotrade Kft-nél.

 

Share this post

(+36)34/556-655