JOHANNITA ajándékcsomagok

JOHANNITA ajándékcsomagok

JOHANNITA ajándékcsomagok a Szent Borbála Kórház COVID ápolóinak

Az Eurotrade Kft. a tavalyi évben több, mint 30 000 000 Ft értékű védőfelszerelés adománnyal segítette a COVID elleni védekezést országszerte. Ennek keretében különböző védőmaszkokat, fertőtlenítőszereket, digitális hőmérőket és védőruházatokat adományozott többek között a Magyarországi Református Egyház intézményeinek, a Tatabányai Szent Borbála Korháznak és önkormányzatoknak. Szücs Attila ügyvezető a mai napon szintén adományozás céljából látogatott el a Szent Borbála Kórházba. Most, mint JOHANNITA lovag adta át a Johannita Rend Magyarországi Tagozatának 40 db ajándékcsomagját a Covid osztályok munkatársai részére, amelyet a Lovagrend tagjainak sorából gyűjtött adományokból állítottak össze.

 A Rend nagyheti böjti csendesnapján született döntés arról, hogy a vírus ellen vívott háború frontvonalában dolgozó ápolók munkájának jelképes elismerésére egy lelki-szellemi megerősítést is tartalmazó ajándékcsomaggal kedveskednek az ország több kórházában.

Ennek a karitatív szolgálatnak az első állomása volt a mai napi tatabányai átadás. A kórház nevében Dr. Dombi Péter tudományos igazgató vette át az ajándékokat.

A JOHANNITÁK több, mint 900 éves szolgálata ma is zajlik. A lovagrend Németországban, és a világ számos pontján kórházakat, mentőszolgálatot, idős, fogyatékos otthonokat, egészségügyi centrumokat, óvodákat és iskolákat tart fenn. Orvosok és nővérek ezrei végeznek hivatásos és önkéntes munkát a soraikban, sőt fiatalok tízezrei önkéntes elsősegélynyújtóként viselik szívük fölött a nyolchegyű keresztet.

A magyar JOHANNITA lovagok és Segítő Szolgálatuk segélyakciókat szerveznek a Kárpát-medencében, mentőszolgálatot működtetnek Budapesten, elsősegélynyújtó csoportokat szerveznek, katasztrófavédelmi önkénteseket képeznek, és intézményeket támogatnak szoros együttműködésben a REND római katolikus ágával, a Máltai Lovagrenddel és Szeretetszolgálattal.

Share this post

(+36)34/556-655