Maxam mezőgazdasági gumik és a guminyomás szenzor

Maxam mezőgazdasági gumik és a guminyomás szenzor

 

Egy gumiabroncs legjobb teljesítményének eléréséhez a kulcs a terheléstől függő légnyomás alkalmazása.

 

A mezőgazdaságban vitathatatlan kapcsolat van a talajnyomás és az elültetett növény hozama között. A gumiabroncsok kulcsszerepet játszanak a talajtömörítésben és a talajnyomásban, mivel ez a kapcsolat a talaj és a gép között. A korlátozott erőforrások miatt a legtöbb gépkezelő a gumiabroncsok nyomását a legnehezebb munkaeszköz (vagy tengelyterhelés) alapján állítja be, amelyet vontatnia vagy szállítania kell, és ezt követően soha nem igazítja más munkakörülményekhez. Az abroncsban lévő sűrített levegő a gumiabroncs teherbíró képességének több, mint 80 %-át teszi ki, ezért minden olyan technológia vagy eszköz, amely javítja a talajnyomást és a gumiabroncs általános működését, megnövekedett terméshozamot eredményez, ami nagyobb értéket jelent a gazdálkodók számára.

 

Háromféle technológia létezik, amelyek segíthetik a mezőgazdasági gumiabroncsok teljesítményét:

  • RFID (Radio Frequency Identification) technológia
  • Gumiabroncs-érzékelő technológia
  • Gumiabroncs nyomás szabályozó rendszer

 

Az RFID a rádió frekvenciás azonosítás (RFID) rövidítése. Lényegében ez egy chip vagy címke, amely egy gépelembe van beágyazva, vagy egy gumiabroncsba, amely lehetővé teszi az adatcserét egy hordozható vagy rögzített olvasóval, amely rádiófrekvenciás (RF) jelet használ a címkén lévő információ passzív olvasásához. Ez a címke azonosítja a gumiabroncs márkáját, méretét, eredeti futófelületi mélységét, típusát, a kerék helyzetét és a maximális terhelési határokat. A gumiabroncsok teljesítménye és nyomon követése szempontjából azonnal azonosítja az összes abroncsinformációt, amely az aktív gumiabroncs-kezelés működési paramétereinek időbeli meghatározásához szükséges.

 

A gumiabroncs-érzékelő technológia további lépést jelent a gumiabroncsok teljesítményének javítása felé. A gumiabroncs-érzékelő passzív (válaszol, ha megkérdezik) vagy aktív (folyamatosan jelet küld), és lehetőleg a gumiabroncs belsejében van elhelyezve, lehetőleg a legbelső rétegén vagy közelében. A felnire vagy a szelep szárára is felszerelhető, amely nem csak az RFID-címke által szolgáltatott adatokat képes aktívan kommunikálni, hanem a gumiabroncs aktuális légnyomását és hőmérsékletét is. Mivel közvetlen kapcsolat van a gép tengelyterhelése, a terhelés hordozásához szükséges légnyomás és a folyamatban lévő munka által okozott hőmérséklet között, az adatok vagy a gumiabroncsnyomás-információk a kezelő döntését segítik.

A légnyomás-érték visszacsatolása olyan lehetőségeket biztosít, amelyek magukban foglalhatják a gyorsítást, lassítást, a gép leállítását vagy a levegőnyomás beállítását. Az érzékelő technológia lehetővé teszi a gumiabroncsok terhelésének megfelelő légnyomás biztosítását, így növelve a gumiabroncsok élettartamát, a terméshozamot és csökkentve a talajnyomást.

 

A gumiabroncsnyomás szabályozó rendszerek növekvő használata a fenti technológiát egy következő szintre emeli azáltal, hogy mind a passzív RFID-címke technológiát, mind az aktív gumiabroncs-érzékelő technológiát beépíti az abroncsnyomás-beállító rendszerbe, amely a mezőgazdasági gép szerves részét képezi. A gumiabroncsnyomás szabályozó rendszer az adatokat az RFID-től és/vagy az érzékelőcímkétől kapja, amelyek a kerék helyzete szerint vannak elhelyezve a gépen, és a kezelő valós időben, menet közben vagy szükség szerint módosíthatja a gumiabroncsok nyomását anélkül, hogy le kellene állítania a gépet. Függetlenül attól, hogy a szántóföldön alacsony sebességgel dolgozik, vagy nagyobb sebességgel közúton közlekedik, a gumiabroncsok légnyomásának szükség szerinti beállításának lehetősége a következő előnyöket biztosíthatja:

 

  • A csökkentett talajtömörítés a gumiabroncs terhelése miatt – a tengelyenkénti vagy a tényleges terhelésen alapuló beállítások következtében.
  • Nagyobb terméshozam, mivel a talajra gyakorolt ​​tömörítő hatás minimálisra csökken.
  • A gumiabroncsok jobb kopása és csökkentett oldalfal torzulása optimális felfekvő felületet biztosít.
  • Fokozott üzemanyag-hatékonyság, mivel a gumiabroncsot minden egyes munkaművelethez vagy vontatott munkaeszközhöz optimalizálják.
  • Nagyobb termelékenység a terepen, mivel az abroncs felfekvő felülete és tapadása nagyobb hatékonyságot biztosít.

 

Összefoglalva, a fenti technológiák mindegyike kézzelfogható előnyökkel jár, amelyek jobb eredményeket hozhatnak bármely gazdálkodó vagy termelő számára. A MAXAM Tire az összes fenti technológia használatát javasolja, ha a paraméterek összhangban vannak a kiválasztott gép gumiabroncs-specifikációival, a tengelyterheléssel, az abroncsonkénti terheléssel és a talajviszonyokkal. Javasoljuk, hogy a gazdálkodó vagy termelő üzleti céljainak elérése érdekében válassza ki az igényeinek vagy munkakörülményeinek leginkább megfelelő fenti eszközt.

 

A MAXAM célja 2022-re és azután is, hogy továbbra is kiváló minőségű radiál termékeket szállítson a megfelelő terhelési képességekkel, amelyek teljesítményt és értéket nyújtanak. Ezért a fent felsorolt ​​technológiák gumiabroncsainkkal való használatakor optimális teljesítményt biztosítanak, amely csökkenti a talajtömörödést, ami nagyobb hozamot eredményez, miközben javítja vagy megnöveli a termelékenységet! Próbálja ki a MAXAM előnyeit a működésében még ma!

 

Az Eurotrade Kft. 8 év gyári garanciával kínálja Maxam mezőgazdasági gumiabroncsait. Kínálatunk folyamatosan bővül.
Kínálatunkban továbbá teherautókhoz, targoncákhoz, kistraktorokhoz, pótkocsikhoz, kerti gépekhez, fűnyíró traktorokhoz is talál kiváló ár-érték arányú gumiabroncsokat.

Keressen minket! – www.eugumi.hu

 

Share this post

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


(+36) 34/556-642 Webshop