IVECO Daily Blue Power

A Daily termékcsalád

Daily furgon

Határtalan lehetőségek és technológia az Ön szolgálatában

Daily Fülke-alváz

Széles körű kialakítási lehetőségek és színvonalas fedélzeti munkakörülmények

Daily 4x4

Off-road és all-road modellek a világ bármely részére

A Daily Blue Power előnyei

Hosszútávú fenntarthatóság

Közel nulla károsanyag-kibocsátás

Elektromos vagy földgázüzemű haszonjárművek

NATURAL POWER – EXTRÉM KÖRNYEZETKÍMÉLŐ, EXTRÉM GAZDASÁGOS

Az IVECO azon kevés járműgyártó egyike, akik már idejekorán felismerték a földgáz, mint alternatív energiahordozó és hajtóanyag jelentőségét. Ennek eredményeképpen napjainkra az IVECO a haszonjármű-piacon egyedülálló módon minden típuscsaládjához kínál földgázüzemű erőforrást. Mégpedig kiemelkedő sikerrel: Európában már eddig is több mint tízezer földgázüzemű haszonjárművünk talált gazdára, amelyek túlnyomórészt városi forgalomban teljesítenek szolgálatot.

IVECO Daily furgonImmár 1988 óta invesztál az IVECO jelentős összegeket földgázüzemű motorjai fejlesztésébe. E széles körű műszaki tudás és sokéves tapasztalat gyümölcsként új DAILY Natural Power és STRALIS Natural Power modelljeivel az IVECO ma olyan járműveket kínálhat, amelyek csaknem tökéletesen ötvözik a földgáz kínálta előnyöket a haszongépjárművekkel szemben megfogalmazott speciális követelményekkel. Mindkét új erőforrást kiemelkedő üzemanyag-takarékosság, rendkívül tiszta üzem, példás megbízhatóság és mindenkor intenzív vonóerő jellemzi. Az új DAILY Natural Power és a STRALIS Natural Power így gazdaságossági és környezetvédelmi előnyök egész sorát kínálja:

Adózási szempontból is előnyösnek bizonyulnak, ugyanis megvásárlásukat sok állam is támogatja. Olyan beruházások tehát ezek, amelyek bizonyosan megtérülnek – az Ön számára éppúgy, mint környezetünknek.

Tovább olvasom
A dízelmotorokkal összevetve az üzemanyag-költségek akár 40 százalékkal is csökkenthetők.

IVECO Daily furgon blue power

Az egyéb fosszilis eredetű energiahordozókkal összehasonlítva a földgáz terheli legkevésbé a környezetet, ugyanis kipufogógázai nem tartalmaznak sem ként, sem szénhidrogéneket, sem pedig koromrészecskéket, miközben kimondottan alacsony szén-dioxid-kibocsátás jellemzi őket.

A földgázüzemű motorok emellett csendesek is (mintegy öt decibellel halkabbak a velük összevethető dízel erőforrásoknál).

A sűrített földgáz különösen biztonságos üzemanyag, hiszen gyulladáspontja mintegy kétszer olyan nagy, mint a gázolajé és a benziné. Gáztartályaink az üzemi nyomás kétszeresének is nagy biztonsággal ellenállnak, szivárgás esetén pedig a gáz – mivel jóval könnyebb a levegőnél – gyorsan elillan a jármű környezetéből, ami nagy előny a folyékony gázzal szemben.

A földgázhajtású járművek (természetesen a mérettől függően) a mélygarázsokba éppúgy minden korlátozás nélkül behajthatnak, mint a kompok fedélzetére vagy éppen a környezetvédelmi zónákba. Mindemellett az IVECO teljes földgázüzemű modellpalettája megfelel az Euro VI szabvány szigorú előírásainak.

KÖRNYEZETTUDATOS JÁRMŰVEK

Az IVECO DAILY járművek üzemanyag-fogyasztása rendkívül kedvező, ami egyúttal azt is jelenti, hogy károsanyag-kibocsátásuk is mérsékelt. Már ezzel is hirdetik az üzemeltető környezettudatosságát, azonban ennél is többet kínálunk!

IVECO Daily furgon blue power oldalAmennyiben a DAILY Natural Power változatokat fenntartható forrásból származó gázzal üzemelteti, a jármű rendkívül kedvező szén-dioxid-mérleget kínál. Sűrített földgázzal (CNG) üzemelő motorja erő, forgatónyomaték és reakciók tekintetében egyaránt megegyezik a dízelmotoros változatokkal. Ám azoknál csendesebb, s károsanyag-kibocsátás tekintetében is jelentősen alulmúlja azokat!

Amennyiben ennél is szigorúbb környezetvédelmi elvárásoknak kell megfelelnie új járművének, akkor is az IVECO a megoldás! A DAILY termékcsalád tagjai elektromos változatban is elérhetőek, sőt a DAILY Electric kategóriájában egyedülállóan sok kivitelben érhető el tisztán elektromos meghajtással is. Ha Önnek kiemelten fontos a környezettudatosság, akkor a DAILY Electric zéró helyi károsanyag-kibocsátású verzió az ideális választás. Az IVECO villanymotoros járműve tökéletesen megfelel a nagyvárosokban elképzelhető minden feladatra – a házhozszállítástól a személyszállításig.

ELEKTROMOS HAJTÁS – „TELJES TÖLTÉS” VÁLLALKOZÁSÁNAK

Az első elektromos hajtású DAILY még 1986-ban gördült le a szerelőszalagról, az IVECO így joggal tekinthető ezen alternatív hajtásrendszer egyik úttörőjének.

A DAILY Electric a károsanyag-kibocsátás nélküli (ZEV) kategóriába tartozó haszongépjármű, amely az IVECO önálló fejlesztésében és gyártásában, valamint értékesítésében és karbantartásában készül, illetve üzemel. A DAILY Electric akkumulátorhajtású elektromos jármű, amelyet invertervezérlésű elektromos motor hajt, és amely fékezési folyamatai során részlegesen visszanyer mozgási energiájából.

IVECO Daily furgon orr közeliA beépített akkumulátorok nem bocsátanak ki gázhalmazállapotú károsanyagot, karbantartásmentesek és teljes mértékben újrahasznosíthatóak. A DAILY Electric kivitelétől és kívánt hatótávjától függően energia-visszatáplálással működő fékrendszerrel is felszerelhető, ami az akkumulátorok újratöltésével növeli a hatótávot. Végsebessége elektronikus korlátozása mellett alkalmazástól függően 90 – 130 kilométert tehet meg teljes terheléssel.

Korábban a nehéz akkumulátorok jelentős akadályt képeztek az elektromos járművek gyakorlati alkalmazásának útjában, mivel nagyban korlátozták hasznos teherbírásukat. E problémát az évek során egyre könnyebbé váló akkumulátorok alkalmazásával kezeli az IVECO.

Tovább olvasom
A segédberendezések – mint például az akkumulátor hűtése vagy a fékrásegítő szivattyúja – egyenáramú feszültség-átalakítóval működő, 12 voltos elektromos motorról kapják a hajtást, míg a szervókormány szivattyúját közvetlenül a hajtásrendszer egyenáramú akkumulátora látja el energiával.

IVECO Daily furgon elölA műszerfalon önálló kijelző tájékoztatja a vezetőt minden olyan információról, ami a jármű megfelelő irányításához szükséges, köztük az akkumulátor állapotával, feszültségével, hőmérsékletével, áramerősségével, valamint arról, hogy épp működik-e az elektromos hajtásrendszer. A DAILY Electric kimondottan intuitíven vezethető, s leginkább az automata sebességváltós hagyományos áruszállítókat idézi.

Az IVECO elektromos járművei tökéletesen megfelelnek mindenfajta városi alkalmazásra, legyen szó háztól-házig kézbesítésről vagy személyszállításról.

Iveco Natural Power videó:

Related services

Truck parts

Iveco, Wielton, Tatra, Mercedes-Benz spare parts

Truck & construction &
agri tires

wide range of lawn, agricultural, forklift, truck and mining tires

Truck service

Iveco, Tatra, Wielton, Mercedes-Benz official brand service

Financing

Trade factoring, working capital and investment financing.

Contact us

Headquarters:

Pirityi Béla

Central Hungary:

Ragány Máté

Eastern Hungary:

Czeróczki Pál

Western Hungary:

Páll István
Czvitkovics Gábor

CONTACT


  Our locations

  M1 Truck Centrum

  Headquarters

  Eurotrade M1 Truck Centrum
  2948 Kisigmánd
  GPS: N47.6733 - E18.0985


  E-mail: [email protected]
  Phone: (+36) 34/556-650

  Vehicle sales: (+36) 34/556-655
  Service: (+36) 34/556-657
  Parts sales: (+36) 34/55 66 52
  Tire sales: (+36) 34/556-642

  M0 Truck Centrum

  Budapest place

  Eurotrade M0 Truck Centrum,
  2143 Kistarcsa, Raktár krt. 1.
  GPS: N47.5346 - E19.2481


  E-mail: [email protected]
  Phone: (+36) 28/552-316

  Vehicle sales: (+36) 20 417-2760
  Service, parts, tire sales:
  (+36) 20 911-6142

  Szombathely sales office

  Szombathely place

  Eurotrade-Szombathely Iroda
  9700 Szombathely, Vásártér u. 4.
  GPS: N47.2294 - E16.6524


  Tel.: +(36) 94/522-083
  Mobile: +(36) 30/956-9671

  Vehicle sales: (+36) 30/498-7440

  (+36)34/556-655
  has been added to your cart:
  Checkout