IVECO Daily Blue Power

A Daily termékcsalád

Daily furgon

Határtalan lehetőségek és technológia az Ön szolgálatában

Daily Fülke-alváz

Széles körű kialakítási lehetőségek és színvonalas fedélzeti munkakörülmények

Daily 4x4

Off-road és all-road modellek a világ bármely részére

A Daily Blue Power előnyei

Hosszútávú fenntarthatóság

Közel nulla károsanyag-kibocsátás

Elektromos vagy földgázüzemű haszonjárművek

NATURAL POWER – EXTRÉM KÖRNYEZETKÍMÉLŐ, EXTRÉM GAZDASÁGOS

Az IVECO azon kevés járműgyártó egyike, akik már idejekorán felismerték a földgáz, mint alternatív energiahordozó és hajtóanyag jelentőségét. Ennek eredményeképpen napjainkra az IVECO a haszonjármű-piacon egyedülálló módon minden típuscsaládjához kínál földgázüzemű erőforrást. Mégpedig kiemelkedő sikerrel: Európában már eddig is több mint tízezer földgázüzemű haszonjárművünk talált gazdára, amelyek túlnyomórészt városi forgalomban teljesítenek szolgálatot.

Immár 1988 óta invesztál az IVECO jelentős összegeket földgázüzemű motorjai fejlesztésébe. E széles körű műszaki tudás és sokéves tapasztalat gyümölcsként új DAILY Natural Power és STRALIS Natural Power modelljeivel az IVECO ma olyan járműveket kínálhat, amelyek csaknem tökéletesen ötvözik a földgáz kínálta előnyöket a haszongépjárművekkel szemben megfogalmazott speciális követelményekkel. Mindkét új erőforrást kiemelkedő üzemanyag-takarékosság, rendkívül tiszta üzem, példás megbízhatóság és mindenkor intenzív vonóerő jellemzi. Az új DAILY Natural Power és a STRALIS Natural Power így gazdaságossági és környezetvédelmi előnyök egész sorát kínálja:

Adózási szempontból is előnyösnek bizonyulnak, ugyanis megvásárlásukat sok állam is támogatja. Olyan beruházások tehát ezek, amelyek bizonyosan megtérülnek – az Ön számára éppúgy, mint környezetünknek.

Tovább olvasom
A dízelmotorokkal összevetve az üzemanyag-költségek akár 40 százalékkal is csökkenthetők.

Az egyéb fosszilis eredetű energiahordozókkal összehasonlítva a földgáz terheli legkevésbé a környezetet, ugyanis kipufogógázai nem tartalmaznak sem ként, sem szénhidrogéneket, sem pedig koromrészecskéket, miközben kimondottan alacsony szén-dioxid-kibocsátás jellemzi őket.

A földgázüzemű motorok emellett csendesek is (mintegy öt decibellel halkabbak a velük összevethető dízel erőforrásoknál).

A sűrített földgáz különösen biztonságos üzemanyag, hiszen gyulladáspontja mintegy kétszer olyan nagy, mint a gázolajé és a benziné. Gáztartályaink az üzemi nyomás kétszeresének is nagy biztonsággal ellenállnak, szivárgás esetén pedig a gáz – mivel jóval könnyebb a levegőnél – gyorsan elillan a jármű környezetéből, ami nagy előny a folyékony gázzal szemben.

A földgázhajtású járművek (természetesen a mérettől függően) a mélygarázsokba éppúgy minden korlátozás nélkül behajthatnak, mint a kompok fedélzetére vagy éppen a környezetvédelmi zónákba. Mindemellett az IVECO teljes földgázüzemű modellpalettája megfelel az Euro VI szabvány szigorú előírásainak.

KÖRNYEZETTUDATOS JÁRMŰVEK

Az IVECO DAILY járművek üzemanyag-fogyasztása rendkívül kedvező, ami egyúttal azt is jelenti, hogy károsanyag-kibocsátásuk is mérsékelt. Már ezzel is hirdetik az üzemeltető környezettudatosságát, azonban ennél is többet kínálunk!

Amennyiben a DAILY Natural Power változatokat fenntartható forrásból származó gázzal üzemelteti, a jármű rendkívül kedvező szén-dioxid-mérleget kínál. Sűrített földgázzal (CNG) üzemelő motorja erő, forgatónyomaték és reakciók tekintetében egyaránt megegyezik a dízelmotoros változatokkal. Ám azoknál csendesebb, s károsanyag-kibocsátás tekintetében is jelentősen alulmúlja azokat!

Amennyiben ennél is szigorúbb környezetvédelmi elvárásoknak kell megfelelnie új járművének, akkor is az IVECO a megoldás! A DAILY termékcsalád tagjai elektromos változatban is elérhetőek, sőt a DAILY Electric kategóriájában egyedülállóan sok kivitelben érhető el tisztán elektromos meghajtással is. Ha Önnek kiemelten fontos a környezettudatosság, akkor a DAILY Electric zéró helyi károsanyag-kibocsátású verzió az ideális választás. Az IVECO villanymotoros járműve tökéletesen megfelel a nagyvárosokban elképzelhető minden feladatra – a házhozszállítástól a személyszállításig.

ELEKTROMOS HAJTÁS – „TELJES TÖLTÉS” VÁLLALKOZÁSÁNAK

Az első elektromos hajtású DAILY még 1986-ban gördült le a szerelőszalagról, az IVECO így joggal tekinthető ezen alternatív hajtásrendszer egyik úttörőjének.

A DAILY Electric a károsanyag-kibocsátás nélküli (ZEV) kategóriába tartozó haszongépjármű, amely az IVECO önálló fejlesztésében és gyártásában, valamint értékesítésében és karbantartásában készül, illetve üzemel. A DAILY Electric akkumulátorhajtású elektromos jármű, amelyet invertervezérlésű elektromos motor hajt, és amely fékezési folyamatai során részlegesen visszanyer mozgási energiájából.

A beépített akkumulátorok nem bocsátanak ki gázhalmazállapotú károsanyagot, karbantartásmentesek és teljes mértékben újrahasznosíthatóak. A DAILY Electric kivitelétől és kívánt hatótávjától függően energia-visszatáplálással működő fékrendszerrel is felszerelhető, ami az akkumulátorok újratöltésével növeli a hatótávot. Végsebessége elektronikus korlátozása mellett alkalmazástól függően 90 – 130 kilométert tehet meg teljes terheléssel.

Korábban a nehéz akkumulátorok jelentős akadályt képeztek az elektromos járművek gyakorlati alkalmazásának útjában, mivel nagyban korlátozták hasznos teherbírásukat. E problémát az évek során egyre könnyebbé váló akkumulátorok alkalmazásával kezeli az IVECO.

Tovább olvasom
A segédberendezések – mint például az akkumulátor hűtése vagy a fékrásegítő szivattyúja – egyenáramú feszültség-átalakítóval működő, 12 voltos elektromos motorról kapják a hajtást, míg a szervókormány szivattyúját közvetlenül a hajtásrendszer egyenáramú akkumulátora látja el energiával.

A műszerfalon önálló kijelző tájékoztatja a vezetőt minden olyan információról, ami a jármű megfelelő irányításához szükséges, köztük az akkumulátor állapotával, feszültségével, hőmérsékletével, áramerősségével, valamint arról, hogy épp működik-e az elektromos hajtásrendszer. A DAILY Electric kimondottan intuitíven vezethető, s leginkább az automata sebességváltós hagyományos áruszállítókat idézi.

Az IVECO elektromos járművei tökéletesen megfelelnek mindenfajta városi alkalmazásra, legyen szó háztól-házig kézbesítésről vagy személyszállításról.

Iveco Natural Power videó:

Related services

Truck parts

Iveco, Wielton, Tatra, Mercedes-Benz spare parts

Truck & construction &
agri tires

wide range of lawn, agricultural, forklift, truck and mining tires

Truck service

Iveco, Tatra, Wielton, Mercedes-Benz official brand service

Financing

Trade factoring, working capital and investment financing.

Contact us

Headquarters:

Pirityi Béla

Central Hungary:

Ragány Máté

Eastern Hungary:

Czeróczki Pál

Western Hungary:

Páll István
Czvitkovics Gábor

CONTACT

Our locations

M1 Truck Centrum

Headquarters

Eurotrade M1 Truck Centrum
2948 Kisigmánd
GPS: N47.6733 - E18.0985


E-mail: info@eurotrade.hu
Phone: (+36) 34/556-650

Vehicle sales: (+36) 34/556-655
Service: (+36) 34/556-657
Parts sales: (+36) 34/55 66 52
Tire sales: (+36) 34/556-642

M0 Truck Centrum

Budapest place

Eurotrade M0 Truck Centrum,
2143 Kistarcsa, Raktár krt. 1.
GPS: N47.5346 - E19.2481


E-mail: m0tc@eurotrade.hu
Phone: (+36) 28/552-316

Vehicle sales: (+36) 20 417-2760
Service, parts, tire sales:
(+36) 20 911-6142

Szombathely sales office

Szombathely place

Eurotrade-Szombathely Iroda
9700 Szombathely, Vásártér u. 4.
GPS: N47.2294 - E16.6524


Tel.: +(36) 94/522-083
Mobile: +(36) 30/956-9671

Vehicle sales: (+36) 30/498-7440

(+36)34/556-655
has been added to your cart:
Checkout